Μπορεί ημερολογιακά να πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε στο 2018 όπως τελείωσε το 2017, δηλαδή με τεσσάρα στο Αγρίνιο. Μοναδική διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι του Κυπέλλου, είναι το γεγονός ότι η Ένωση αυτήν τη φορά δέχθηκε γκολ, αλλά αυτό λίγα αλλάζει όσον αφορά τον στόχο της, που ήταν το «διπλό», η διατήρηση της… συγκατοίκησης με τον ΠΑΟΚ και το πέρασμα στην πρώτη θέση της Super League, περιμένοντας το αυριανό (19:30) ματς του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Με τον Μπακασέτα να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση, τους Κονέ και Λάζαρο να ακολουθούν, τον Τσιντώτα να αποδεικνύεται αξιόπιστος ξανά, τον Μασούντ να κάνει ντεμπούτο με ασίστ και τον Λόπες να γίνεται ο 11ος διαφορετικός σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» στο τρέχον πρωτάθλημα, η ομάδα του (τιμωρημένου) Μανόλο Χιμένεθ… προκάλεσε τους οπαδούς της -που εννοείται ότι δεν θα την άφηναν μόνη της- να στήσουν το δικό τους πάρτι στο γήπεδο του Αγρινίου, φωνάζοντας το απλό, λιτό και κατανοητό «ΑΕΚ γερά, πρωτάθλημα ξανά!.

Με Μπακασέτα μπροστάρη

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού στο 6′ ο Μπακασέτας με άψογη εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Το γρήγορο γκολ μείωσε το όποιο άγχος μπορεί να είχαν οι «κιτρινόμαυροι» και ταυτόχρονα αφαίρεσε πίστη από τον Παναιτωλικό, με αποτέλεσμα η Ένωση να επιβάλει τον ρυθμό της. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει από το 12′, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Μπακασέτα και την επέμβαση του Κυριακίδη, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Οι παίκτες του Χιμένεθ, με τον Μπακασέτα… εξωπραγματικό και τους Κονέ, Λιβάγια να ακολουθούν σε απόδοση, είχαν συνεχώς στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να αμύνονται. Όχι ότι κι αυτό το έκαναν με επιτυχία, πάντως, αφού η ΑΕΚ πατούσε εύκολα στην περιοχή του Κυριακίδη και όταν ανέβασε ξανά ρυθμό, αφού είχε κατεβάσει στροφές στο δεκάλεπτο 20’30’, «καθάρισε» και τον αγώνα. Στο 35′, έπειτα από ωραία συνεργασία, η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα που ανατράπηκε από τον Μύγα και ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι για το 0-2, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να αντιδράσουν στη συνέχεια και να έχουν δοκάρι σε σουτ του Μάζουρεκ και επέμβαση του Τσιντώτα. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να πιέσει, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά ο Μπακασέτας ήταν σε τρομερή κατάσταση και στο 45′ έκανε μαγική προσπάθεια και ασίστ για τον Αραούχο, ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 0-3.

Έβαλε και τέταρτο και το κράτησε άνετα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναιτωλικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε χαλαρώσει και βρήκε τις ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ και να δώσει κάποιο ενδιαφέρον. Ο Τσιντώτας, όμως, είπε «όχι» με μεγάλες επεμβάσεις σε Μύγα και Μοράρ και στη συνέχεια ανέλαβαν οι αλλαγές της Ένωσης. Στο 61′ ο Μασούντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπακασέτα που ένιωσε ενοχλήσεις, έβγαλε την μπαλιά για τον Λόπες, ο οποίος μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου και ο Πορτογάλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς) έκανε το 0-4 με σουτ εκτός περιοχής. Ένα πραγματικό πάρτι για την ΑΕΚ, με τους οπαδούς της να αποθεώνουν τους πάντες και να ζητούν το πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που αυτοί του Παναιτωλικού τα έβαζαν με τον Μάκη Χάβο… Μέσα σε όλα αυτά, ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε πέναλτι στο 68′ σε μια φάση με τους Κονέ και Μάζουρεκ, για να μειώσει σε 1-4 ο Μοράρ, με το ματς να ολοκληρώνεται με την ΑΕΚ να ελέγχει την κατάσταση και να έχει και μια-δυο καλές στιγμές με Λιβάγια και Λαμπρόπουλο για το 5ο γκολ. Το οποίο δεν μπήκε, αλλά μάλλον δεν απασχόλησε και κανέναν… Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69′ Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60′ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46′ Κλέσιο). ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (51′ Μασούντ), Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60′ Λόπες), Αραούχο (71′ Γιακουμάκης). Πηγή: gazzetta.gr