Η FIBA ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του Basketball Champions League για την τρέχουσα περίοδο, λόγω των δεδομένων που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, με τη διοργανώτρια Αρχή να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΕΚ, που είχε προκριθεί στην οκτάδα, να πραγματοποιηθεί ένα Final-8 τον Σεπτέμβριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που έχουν προκριθεί σε αυτήν τη φάση.

Τη συγκεκριμένη λύση είχε καταθέσει ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, τις προηγούμενες ημέρες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε πως η σεζόν θα τελειώσει, έστω και αν οι αγώνες της τρέχουσας διοργάνωσης διεξαχθούν την… επόμενη. Από την άλλη, όσες ομάδες βρεθούν σε θέση να διεκδικούν το τρόπαιο θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τώρα, ωστόσο αυτή είναι μια πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, στους «8» του Basketball Champions League βρίσκονται ήδη οι: ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία «εισιτήρια» θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη και εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν και το Περιστέρι, που αποκλείστηκε στους «16», αλλά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

Παράλληλα, για την ΑΕΚ ουσιαστικά αυτό σημαίνει το τέλος της σεζόν, καθώς και η Basket League πηγαίνει σε οριστική διακοπή, βάσει της απόφασης που έλαβαν οι ομάδες.