Οι πρώτες δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Τσεχία, ερμηνεύτηκαν κάπως διαφορετικά, στο ελληνικό ίντερνετ σήμανε alert και οι περισσότεροι έκαναν λόγο για το τέλος του από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι ατάκες του: «Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε σε αυτήν τη φάση, αυτήν τη συνεργασία», για πολλούς σηματοδότησαν το τέλος της συνεργασίας μεταξύ του έμπειρου κόουτς και της Ομοσπονδίας.

«Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά», πρόσθεσε ο Έλληνας προπονητής.

Ωστόσο, οι απεσταλμένοι στην Κίνα δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έσπευσαν να διευκρινίσουν πως η δήλωση Σκουρτόπουλου δεν αφορούσε αποχώρηση από τον πάγκο της Εθνικής. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Ιωάννου, όταν αναφέρθηκε επί του θέματος, επισήμανε πως ρώτησε τον κόουτς εάν αποχωρεί και όπως μετέφερε στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης, η απάντηση που εισέπραξε ήταν αρνητική.

Το τέλος του 54χρονου τεχνικού από τον πάγκο της Εθνικής αυτήν τη στιγμή φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο δεν είναι κάτι επίσημο. Οπότε, κάποιοι βιάστηκαν να τον τελειώσουν, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά επίσημη εξέλιξη για κάτι τέτοιο.