Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στον ορισμό ξένων διαιτητών σε παιχνίδια τω ελληνικών διοργανώσεων. Όπως τόνισε, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό και πρόσθεσε ότι την τελική απόφαση θα πάρει η ΚΕΔ, η οποία είναι ανεξάρτητο όργανο.

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι… Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα, η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στη διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές. Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Το να μιλάει για νόμους και κανόνες αυτός μας ξεπερνάει

Όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του κ. Βασιλακόπουλου δεν έμειναν ασχολίαστα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν: «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρήκε τη λαλιά του, ύστερα από έναν μήνα και αυτά που λέει προκαλούν μόνο γέλιο. Το να μιλάει για νόμους και κανόνες αυτός μας ξεπερνάει. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και φεύγει από το γραφείο του σαν… φυγάς».