Ο Ντέιβιντ Μπλατ μνημόνευσε ξανά τον Κέβιν Ντουράντ, κλείνοντάς του την πόρτα του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι καλεσμένος στην Cosmote TV και την εκπομπή του Βασίλη Σκουντή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπλατ:

Με αφορμή την ατάκα δίκη αστεϊσμού που είχε πει ο Ντέιβιντ Μπλατ περί απόκτησης του Κέβιν Ντουράντ ο 59άχρονος προπονητής απάντησε, «Λυπάμαι, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ παίζει σε μία θέση που δε ψάχνω παίκτη. Εμείς ψάχνουμε για γκαρντ».

Για το πως θέλει να τον θυμούνται: Θέλω να με θυμούνται όταν τελειώσω όχι για το πως έδειξα το pick ‘n’ roll ή το σουτ. Θέλω να με θυμούνται ως πολλά περισσότερα πέραν του μπάσκετ. Ο προπονητής πρέπει να είναι δάσκαλος.

Για τη δήλωση ότι ο γιος μου θέλω να μοιάσει στο Νίκο Ζήση: Τα έχει καταφέρει. Έχουν παρόμοιο χαρακτήρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χαίρομαι που του έμοιασε.

Για τη δήλωση στήριξης στον Πασκουάλ μετά την απομάκρυνσή του: Όταν το είπα αυτό ένιωθα, οι προπονητές είναι υποτιμημένοι κι έτσι ένιωσα την ανάγκη να πω ορισμένα πράγματα. Όταν απολύθηκα από τους Καβαλίερς επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί προπονητές του ΝΒΑ. Εγω έφερα στο Κλίβελαντ και τον Τάιρον Λου και τον Λάρυ Ντρου που είναι τώρα προπονητής. Όταν προπονούσα την Εφες είχα δυο επισκέπτες από βοηθούς στο ΝΒΑ που ήθελαν πάρουν ιδέα από το ευρωπαϊκό μπάσκετ ώστε να τις δουλέψουν το ΝΒΑ. Ο Τέρι Στατς, προπονητής των Μπλέιζερς και ο Ντουέιν Κέισι που τώρα είναι στους Πίστονς. Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Για τη μόρφωσή του και τις αναφορές του στην ιστορία: Η μητέρα μου ήταν δασκάλα και με ξύπναγε πετώντας μου βιβλία. Δεν έλεγε καλημέρα, αλλά… διάβασε. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν η Ιλιάδα και ήταν βαρύ γιατί το έφαγα στο κεφάλι όπως μου το πέταξε.

Πηγή: gazzetta.gr