Σάλο έχουν προκαλέσει οι (μη) κλήσεις ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ, ενόψει των αγώνων με την Ολλανδία εκτός έδρας και με το Γιβραλτάρ εντός έδρας στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η μη κλήση του Γιάννη Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ, του Γιώργου Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού, αλλά και των Χρήστου Μανδά και Τάσου Δουβίκα που πήραν μεγάλες μεταγραφές για Λάτσιο και Θέλτα αντίστοιχα, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά πριν την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας, ο Γκουστάβο Πογέτ, ανέφερε: «Πριν από δύο μήνες παίξαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Ιρλανδία και κερδίσαμε και μετά πήγαμε στο Παρίσι και παίξαμε πολύ καλά με την Γαλλία και όλοι έλεγαν πως είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Μου φαίνεται αρκετά παράξενη αυτή η κατάσταση γιατί όλα ήταν θετικά και ψάχνουν αρνητικά. Έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Είχα ένα πολύ καλό τηλεφώνημα με τον Φορτούνη και ένα πολύ καλό τηλεφώνημα με τον ΠΑΟΚ και γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε ο Κωνσταντέλιας, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια στον δρόμο της Εθνικής.

Δεν υπάρχουν προβλήματα, η Εθνική έχει μείνει εκτός για πολλά χρόνια και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σπρώξουμε την ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, για τον Κυριακόπουλο για τον Κολοβέτσιο, για τον Γούτα, μπορώ να πω και άλλα ονόματα. Κοιτάμε συνολικά την εθνική. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν κατ ιδίαν. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ και ο Φορτούνης να είναι ικανοποιημένοι από τους λόγους».