Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Κρήτη με πολύ καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση επί της Χαρτς στο Europa Conference League με ωραία εμφάνιση αλλά δεν ήταν το ίδιο καλός κόντρα στον ΟΦΗ και τελικά γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα χάνοντας με 1-0 με γκολ του Αμπάντα στο 95ο λεπτό.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, ήρθαν και οι πρώτες καλές στιγμές εκατέρωθεν. Αρχικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν με το σουτ του Μεγιάδο εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ στο 10′, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έγιναν επικίνδυνοι με την κεφαλιά του Μπράντον Τόμας μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς στο 13′.

Ένα λεπτό μετά οι Κρητικοί είχαν νέα φάση, αυτή τη φορά με το σουτ του Μπάκιτς που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν νεύρα λόγω κάποιων αποφάσεων του διαιτητή, ο οποίος μοίραζε εύκολα τις κίτρινες κάρτες. Και αφού υπήρχαν νεύρα, δεν υπήρχαν άλλες καλές φάσεις μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του αλλά πέραν ενός σουτ του Μουργκ στο 51′ που μπλόκαρε ο Χριστογεώργος δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά παρά το γεγονός ότι είχε πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΟΦΗ να προσέχει περισσότερο την άμυνά του. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση και με τους δύο προπονητές να αρχίζουν τις αλλαγές.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έριξε στον αγώνα και τον Τζίμα, έψαχνε τον τρόπο για να καταφέρει η ομάδα του να γίνει απειλητική και να σκοράρει για να πάρει τη νίκη, αλλά τελικά αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 95′ ο Αμπαντά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0, με το γκολ να μετράει μετά την εξέταση του VAR και τον ΟΦΗ να παίρνει μεγάλη νίκη, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του φετινή ήττα.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Καρώ (82′ Νέιρα), Πασαλίδης, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82′ Λαμπρόπουλος), Μπάκιτς (73′ Αμπάντα), Ριέρα (65′ Τοράλ), Λουίς Φελίπε (65′ Ντίκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76′ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαϊλίδης, Ρ. Σοάρες (66′ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβάμπ (66′ Μεϊτέ), Μουργκ (76′ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (66′ Σαμάτα).