Η ΑΕΚ δεν είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League αφού έπεσε με Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον, με την ολλανδική ομάδα να θεωρεί υψηλής επικινδυνότητας τα παιχνίδια σε Αθήνα και Μασσαλία, συμβουλεύοντας τους οπαδούς να μη βιαστούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για την Ένωση. Σε οπαδικό, οι δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ, σε Ελλάδα και Γαλλία, θα εξελιχθούν σε μια μεγάλη γιορτή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αφού οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι εδώ και δεκαετίες. Με τον Άγιαξ, όμως, το κλίμα δεν θα είναι το ίδιο ευχάριστο αφού δεν υπάρχει καμία φιλία.

Αντιθέτως, από την πλευρά των Ολλανδών υπάρχει φόβος για το τι μπορεί να συμβεί είτε στην Αθήνα είτε στη Μασσαλία. Αυτό προκύπτει από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας soccernews.nl, σύμφωνα με το οποίο ο Άγιαξ είπε στους οπαδούς του να μη βιαστούν να κλείσουν εισιτήρια για τους αγώνες σε Αθήνα και Μασσαλία, περιμένοντας πρώτα τις συσκέψεις που θα γίνουν για τα μέτρα ασφαλείας.

«Τα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Μαρσέιγ είναι παιχνίδια υψηλού κινδύνου. Όσον αφορά την κράτηση του ταξιδιού σας, σας συνιστούμε να περιμένετε για προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με αυτούς τους συλλόγους και τις τοπικές αρχές τόσο της Αθήνας, όσο και της Μασσαλίας», ανέφερε το μήνυμα του Άγιαξ προς τους οπαδούς σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ.