Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου η Ρόμα συμφώνησε σε όλα με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ρόμελου Λουκάκου, τον οποίο περίμεναν περίπου 5.000 οπαδοί στο αεροδρόμιο για να τον αποθεώσουν.

Ο Βέλγος φορ αγωνίστηκε στην Ίντερ την περασμένη σεζόν ως δανεικός από τους Λονδρέζους αλλά τελικά δεν ήθελε να παραμείνει στους Μιλανέζους και συμφώνησε με τη Γιουβέντους. Αυτή, όμως, δεν καιγόταν, όπως αποδείχθηκε, για την πώληση του Ντούσαν Βλάχοβιτς, η οποία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αποκτήσει τον Λουκάκου.

Ο Big Rom, επομένως, παρέμενε διαθέσιμος αφού η Τσέλσι είχε κάνει σαφές ότι δεν υπολογίζεται και η Ρόμα που έψαχνε για επιθετικό αποφάσισε να κάνει κίνηση, φτάνοντας τελικά σε συμφωνία με τους Άγγλους για τον δανεισμό του έναντι 5 εκατ. ευρώ συν μπονους, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη φέτος θα είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ συν μπόνους.

Ο Λουκάκου, μάλιστα, γνώρισε την πρώτη αποθέωση στο αεροδρόμιο από περίπου 5.000 οπαδούς που περίμεναν την προσγείωση του ιδιωτικού αεροπλάνου του ιδιοκτήτη του κλαμπ, Νταν Φρέντκιν, με τις υπογραφές να αναμένονται για την Τετάρτη (30/8), πριν τη νέα αποθέωση που θα λάβει χώρα στην επίσημη παρουσίαση του Βέλγου φορ.