Με τους Μπαρτόλο και Μιριτέλο να σκοράρουν στο πρώτο 20λεπτο και τον Καλτσά να βρίσκει δίχτυα στις καθυστερήσεις, ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα νικώντας με 3-0 τον ΟΦΗ, ο οποίος είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Άρη.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι, έχοντας ευκαιρίες με Σίτο, Ντίκο και Μιριτέλο, για να έρθει τελικά το 1-0 στο 14′, όταν ο Σίτο σέντραρε, ο Μιριτέλο βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μπαρτόλο και αυτός πλάσαρε για το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά, στο 20′, ο Σίτο με σουτ στην κίνηση είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ και στο 22′ ο Ρεγκίς εκτέλεσε φάουλ και ο Μιριτέλο με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο αφού ο Αστέρας κυριαρχούσε σε απόλυτο βαθμό και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά.

Όπως και να έχει, στο β’ μέρος ο ΟΦΗ, χάρη και στις αλλαγές που έγιναν, προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του και το έκανε, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα. Οι Κρητικοί είχαν κάποιες καλές προσπάθειες χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν και τελικά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Καλτσάς με ωραία κίνηση και πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα της Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77′ Σουρλής), Αλάγκμπε, Ρέγκις (46′ Καλτσάς), Σίτο (87′ Ατιένθα), Μπαρτόλο (72′ Ζουγλής), Μιριτέλο.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Καρώ, Λαμπρόπουλος (46′ Ριέρα), Λάρσον, Τοράρινσον (73′ Αμπάντα), Μεγιάδο (73′ Νέιρα), Γκαγέγκος, Μπάκιτς (46′ Τοράλ), Ντίκο (46′ Μοσκέρα), Φελίπε.