Η Όλγα Καρμόνα έγραψε μια από τις χρυσές σελίδες του ισπανικού αθλητισμού την Κυριακή (20/8) καθώς με το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών χάρισε στην Ισπανία τη νίκη με 1-0 επί της Αγγλίας και τον τίτλο. Η χώρα της έγινε η δεύτερη στην ιστορία που έχει Μουντιάλ σε άνδρες και γυναίκες μετά τη Γερμανία.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του αγώνα τα δάκρυα χαράς γρήγορα μετατράπηκαν σε δάκρυα λύπης καθώς πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα, του θανάτου του πατέρα της.

Ο πατέρας της ποδοσφαιρίστριας ήταν άρρωστος και άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που η μητέρα της Καρμόνα και άλλοι συγγενείς της ταξίδεψαν στο Σίδνεϊ, προκειμένου να δουν από κοντά τον τελικό του Μουντιάλ γυναικών. Η οικογένεια ανακοίνωσε στην Καρμόνα την είδηση μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

«Ξέρω ότι μου έδωσες δύναμη να πετύχω κάτι μοναδικό. Ξέρω ότι με παρακολουθούσες απόψε και πώς είσαι υπερήφανος για εμένα. Αναπαύσου εν ειρήνη μπαμπά», έγραψε σε ανάρτησή της η Καρμόνα, φιλώντας το μετάλλιό της.

Σε νεότερο μήνυμά της στα social media, η παίκτρια της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε: «Δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που μου δίνετε. Χθες (σ.σ. προχθές) ήταν η καλύτερη και η χειρότερη μέρα της ζωής μου» και συνέχισε απευθυνόμενη στον πατέρα της: «Ξέρω πως κι εσύ θα ήθελες να με δεις να χαίρομαι σε αυτή την ιστορική στιγμή. Γι’ αυτό και θα βρεθώ με τις συμπαίκτριές μου στη φιέστα ώστε κι εσύ, από όπου κι αν βρίσκεσαι, να ξέρεις πως αυτό το αστέρι είναι και δικό σου μπαμπά».

Με το γκολ που πέτυχε στο 29ο λεπτό, η Καρμόνα έδωσε στην Ισπανία τη νίκη επί της Αγγλίας με 1-0, στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών. Η 23χρονη πανηγύρισε αφιερώνοντας το γκολ σε φίλη της οποίας η μητέρα πέθανε πρόσφατα.

Είχε βάλει το νικητήριο γκολ και απέναντι στη Σουηδία, στον ημιτελικό, την οποία η Ισπανία απέκλεισε με 2-1. Έτσι, έγινε η πρώτη που σκοράρει τόσο σε ημιτελικό όσο και σε τελικό Μουντιάλ γυναικών, μετά την Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ, που το είχε πετύχει το 2015.