Η Γκλάντμπαχ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ στην πρεμιέρα της Bundesliga σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 4-4 και κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι πάγωσαν όταν άκουσαν πυροβολισμό έξω από το γήπεδο, με όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια να προκαλούν εντύπωση.

Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός, με το αρχηγείο της περιφερειακής αστυνομίας να επιβεβαιώνει πως όντως ήταν πυροβολισμός. Ένας πυροβολισμός από αστυνομικό και μάλιστα κατά λάθος, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, για λόγο που δεν έχει γίνει γνωστός προς το παρόν, αστυνομικός πυροβόλησε βαν που μετέφερε οπαδούς της Γκλάντμπαχ και το οποίο ήταν άδειο εκείνη τη στιγμή, οπότε δεν υπήρξε τραυματισμός οπαδού. Υπήρξαν, όμως, τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, με το αρχηγείο της αστυνομίας να προχωράει σε μια λιτή, προς το παρόν, ενημέρωση.

«Οι λεπτομέρειες της πορείας της σφαίρας διερευνώνται αυτήν τη στιγμή. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, εμπλέκεται και το Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας της Βαυαρίας», είπαν σχετικά.