Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη θα κάνει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Δεν θα πάει για διακοπές, αλλά για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τη Φενερμπαχτσέ όπως δήλωσε, αφού άφησε τη Λιέτουβος Ρίτας.

Ο «Σάρας» άργησε πάρα πολύ να πάρει την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα, να σταματήσει τις ατομικές προπονήσεις (αρχικά στο ΟΑΚΑ και έπειτα στο Περιστέρι) και να αναζητήσει στο εξωτερικό τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Παρ’ όλα αυτά, δέχθηκε τον Νοέμβριο την πρόταση της Λιέτουβος Ρίτας για επαναπατρισμό και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πετύχει μερικές σημαντικές νίκες και να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Η Λιέτουβος ήταν μια χρυσή ευκαιρία για αυτόν να δείξει ότι ακόμα μπορεί να σταθεί επάξια στο κορυφαίο επίπεδο και για αυτό έβαλε όρο στο συμβόλαιο που υπέγραψε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφήσει την ομάδα του για να δεχθεί καλύτερη πρόταση από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Και εγένετο! Ο Άγιος Βασίλης τού έφερε δώρο πρόταση από τη Φενερμπαχτσέ και το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς απάντησε θετικά στην πρόκληση που του έβαλε ο Νέβεν Σπάχια, να κατακτήσει την Ευρωλίγκα ξανά.

«Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος στο Βίλνιους. Η ομάδα ήταν ασταθής και έπρεπε να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθώ. Τώρα πάω ξανά στο άγνωστο, αλλά η Φενερμπαχτσέ είναι μια από τις ομάδες που ανήκουν στο φάιναλ φορ», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασής του πετυχαίνοντας διπλό deal.

Ο «Σάρας» με αυτή την κίνηση μπήκε και πάλι στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά πέτυχε και αυτό για το οποίο προσπαθούσε όλο το καλοκαίρι.

Να μείνει δηλαδή κοντά στη νεογέννητη κόρη του και τη σύντροφό του που μένουν στην Αθήνα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν βρέθηκε ομάδα στη χώρα μας να του κάνει πρόταση, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Φενερμπαχτσέ. Η Κωνσταντινούπολη άλλωστε είναι… ένα τσιγάρο δρόμος από την Αθήνα αεροπορικώς…

Πηγή: gazzetta.gr