Η Ελλάδα ήθελε όσο τίποτα άλλο να προκριθεί στον τελικό του Eurobasket Νέων αλλά η Γαλλία αποδείχθηκε πάρα πολύ δυνατή, όπως δείχνει και το 98-51 με το οποίο επικράτησε στον ημιτελικό, με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα να στοχεύει πλέον στο χάλκινο μετάλλιο, έχοντας για αντίπαλο στον μικρό τελικό το Βέλγιο.

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται… ανάλυση του παιχνιδιού γιατί το σκορ τα λέει όλα. Όταν, δηλαδή, σε έναν ημιτελικό βάζεις 51 πόντους και παραλίγο να χάσεις με… double score, σημαίνει ότι ο αντίπαλος ήταν σε εντελώς άλλο επίπεδο και η διαφορά δυναμικότητας τεράστια.

Η Εθνική Νέων, λοιπόν, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό απέναντι στη Γαλλία, η οποία πήρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το προβάδισμα και από εκεί και πέρα με σταθερό ρυθμό το μεγάλωνε συνεχώς. Μέχρι που φτάσαμε στο τελικό 51-98, με τους Τρικολόρ να ετοιμάζονται πλέον για τον τελικό με το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με το Βέλγιο.

Και είναι αυτονόητο ότι το χάλκινο μετάλλιο θα είναι επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο, όταν άρχισε η διοργάνωση, ήθελε να βρεθεί στο βάθρο και έχει την ευκαιρία να το πετύχει.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 23-51, 39-66, 51-98