Το τμήμα μάρκετινγκ της Μπαρτσελόνα και η τμήμα που διαχειρίζεται τα social media του συλλόγου, κατέγραψε μείωση των followers στους λογαριασμούς του και ιδίως σ’ εκείνου του Instagram.

Η πτώση, σημειώνουν στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα, ξεπερνά τους 400.000 ακόλουθους στο Instagram και πλησιάζουν στο μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα «Mundo Deportivo». Στελέχη του κλαμπ αναφέρουν πως αυτή η μείωση οφείλεται στη θερμή στήριξη του κλαμπ στην Pride Day του 2023 για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Μάλιστα, ο σύλλογος όλη αυτή την εβδομάδα έχει αλλάξει τα χρώματά του στα social media ακόμη και στο σήμα του προκειμένου να αντικατοπτρίζουν εκείνα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Επίσης, ύψωσε στις εγκαταστάσεις του πολύχρωμες σημαίες, κατεβάζοντας εκείνες με το σύμβολο του κλαμπ.

Η Μπαρτσελόνα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Champions League γυναικών, παλεύει σθεναρά για τα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στο σήμα της φανέλας της για τη νέα σεζόν, μάλιστα, θα υπάρχει ένας ρόμβος, που είναι φόρος τιμής στο σήμα που είχε η πρώτη γυναικεία ομάδα της ιστορίας της.

Κανονικά στο Champions League – Πήρε οικονομική ανάσα με το «αντίο» του Ουμτιτί

Η υπόθεση «Νεγκρέιρα» δεν θα έχει επιπτώσεις στην Μπαρτσελόνα ως προς τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League της περιόδου 2023-24.

Σύμφωνα με τον καταλανικό Τύπο, η UEFA ενημέρωσε ήδη τους «μπλαουγκράνα» πως μετά την εξέταση των στοιχείων που έφτασαν στα χέρια της, δεν στοιχειοθετείται λόγος αποκλεισμού της «Μπάρτσα» απ’ την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ως εκ τούτου θα λάβει κανονικά μέρος στο Champions League ξεκινώντας από τη φάση των ομίλων, μπαίνοντας στο πρώτο pot της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Σαμουέλ Ουμτιτί για τη λύση του συμβολαίου του. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, θα μειώσει κατά 20 εκατομμύρια ευρώ τα μισθολογικά έξοδα των «μπλαουγκράνα» και θα τους δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα.

Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός εντάχθηκε στο δυναμικό των «μπλαουγκράνα» το 2016 από την Λιόν και είχε άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο με τους Καταλανούς. Υπέστη μια σειρά από τραυματισμούς, αφότου βοήθησε τη Γαλλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Λέτσε. Ο Ουμτιτί «έγραψε» 133 συμμετοχές με τους πρωταθλητές της LaLiga, κατακτώντας μαζί τους 3 Copa del Rey, 2 πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας.