Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τζουάν Λαπόρτα κατά της La Liga για την υπόθεση Νεγκρέιρα, χαρακτηρίζοντάς την ως οργανωμένη εκστρατεία εναντίον του κλαμπ, σε… αντίποινα για την άρνηση να υπογράψει τη συμφωνία της Λίγκας με τον επενδυτικό όμιλο CVC.

Οι Μπλαουγκράνα διώκονται ποινικά από την ισπανική δικαιοσύνη για τις ύποπτες πληρωμές που βρέθηκαν στα αρχεία του συλλόγου προς τη συμβουλευτική εταιρεία του γιου του Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, πρώην αντιπροέδρου της ισπανικής Ένωσης Διαιτητών. Ένα σκάνδαλο που διακινδυνεύει το όνομα του κλαμπ αλλά και το μέλλον του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού η υπόθεση έφτασε μέχρι την UEFA και υπάρχουν φήμες ότι ενδέχεται να επιβληθεί αποκλεισμός για μία ή περισσότερες σεζόν, λόγω της υποψίας επηρεασμού αγώνων μέσω των υπηρεσιών που παρείχε η εν λόγω εταιρεία στην Μπαρτσελόνα.

Σε δηλώσεις του μέσα από το εργοτάξιο στο «Καμπ Νόου» που θα ανακαινιστεί την επόμενη σεζόν, ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα εξαπέλυσε επίθεση κατά της La Liga και του προέδρου της, Χαβιέρ Τέμπας, κατηγορώντας τους για οργανωμένη εκστρατεία που πηγάζει από τη διαμάχη των δύο πλευρών σχετικά με το CVC.

Το καλοκαίρι του 2021 η La Liga σύναψε deal με τον επενδυτικό όμιλο CVC Capital Partners για δάνειο ύψους 2,7 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτούσε τη Λίγκα τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο, όμως, καταψήφισαν οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσφατα κρίθηκε παράνομο από το πρωτοδικείο της Μαδρίτης.

«Η υπόθεση Νεγκρέιρα είναι οργανωμένη εκστρατεία εναντίον της Μπαρτσελόνα. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά η υπόθεση είναι κάτι που κληρονομήσαμε από προηγούμενες διοικήσεις. Το να δέχεσαι διαιτητικές συμβουλές δεν είναι έγκλημα. Η Μπαρτσελόνα δεν αγόρασε ποτέ διαιτητές. Ίσως να μην εκτιμήσαμε επαρκώς τι σήμαινε να δέχεσαι συμβουλές από την εταιρεία του γιου ενός πρώην διαιτητή. Το όλο ζήτημα ξέφυγε, γιατί υπάρχει οργανωμένη εκστρατεία για να μετατρέψει την Μπαρτσελόνα σε ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία.

Συνδέω την υπόθεση Νεγκρέιρα με το γεγονός ότι δεν υπογράψαμε τη συμφωνία με τη CVC. Ευτυχώς που δεν το κάναμε, γιατί θα υποθήκευε το μέλλον της Μπαρτσελόνα για 50 χρόνια κρατώντας το 10,95% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων. Ένα δάνειο ήταν ουσιαστικά κι εμείς δεν διακρίναμε το παραμικρό ενδιαφέρον για μας.

«Ένας από τους όρους του deal προϋπέθετε ότι ο Τέμπας θα έμενε στο πόστο του για 15 χρόνια και μετά για άλλα οκτώ. Ο μισθός του είναι διπλάσιος από προέδρους τραπεζών. Μας είπαν ότι αν υπογράφαμε τη σύμβαση θα είχαμε 15% ελάφρυνση. Κι αν δεν το κάναμε, ότι δεν θα μπορούσαμε να υπογράψουμε παίκτες κι ότι θα μας δυσκόλευαν περισσότερο.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολλά παραπάνω από μια ανώνυμη εταιρεία, είναι ένα από τα στοιχεία που συγκροτούν την καταλανική ταυτότητα.

Γι’ αυτό, κύριοι της La Liga, της CVC κι όλων των υπόλοιπων παραγόντων, να ξέρετε ότι θα μας έχετε απέναντί σας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Μπαρτσελόνα μέχρι την τελευταία μας σταγόνα αίμα. Το κάνουμε γιατί αγαπάμε την Μπάρτσα».

Πηγή: gazzetta