Η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να πουλήσει τον Κιλιάν Μπαπέ αυτό το καλοκαίρι στη Ρεάλ Μαδρίτης λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα πως του παρέδωσε τελεσίγραφο για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και πέρα από το 2024, σύμφωνα με γαλλικό ΜΜΕ.

Η ίδια πηγή, δηλαδή το «psgcommunity», δημοσίευσε πως η ιστορία του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν τελείωσε. «Ο επιθετικός θα πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι. Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάμ μπιν Αλ Τάνι κι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, διαπραγματεύονται τη μεταγραφή για 250 εκατομμύρια ευρώ, με τα 50 από αυτά να αποτελούν μπόνους».

Μετά τη «βόμβα» που έριξε το γαλλικό μέσο, άρχισε και η προσπάθεια επιβεβαίωσης της είδησης από τη μεριά της Ρεάλ Μαδρίτης. Επισήμως οι «μπλάνκος» δεν ανέφεραν τίποτα και παρέπεμψαν σε προηγούμενες διαρροές πως το ρόστερ τους έχει κλείσει μετά και τη μεταγραφή του Χοσέλου, εκτός κι αν παρουσιαστεί κάποια μεγάλη ευκαιρία στην αγορά. Γι’ αυτό άλλωστε κι ο σύλλογος άφησε κενή τη φανέλα με το νούμερο εννιά…

Ωστόσο, φίλα προσκείμενες πηγές στο σύλλογο, ανέφεραν πως «αυτή τη φορά ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν θα τον αφήσει να… ξεφύγει» πως έγινε στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που ο Μπαπέ έφτασε πολύ κοντά στο φορέσει τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο μεταξύ, η Ρεάλ Μαδρίτης κινείται προσεκτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς είναι περίπλοκο και πολλές φορές είχε νιώσει στο παρελθόν πως είχε εξασφαλίσει το «ναι» του Μπαπέ και στη συνέχεια απογοητεύτηκε.

Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη σεζόν έχει ήδη κάνει μεταγραφή για 103+31 εκατομμύρια ευρώ, τον Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Ντόρτμουντ. Οπότε θα πρέπει να παραμείνει εντός των ορίων του financial fair play μιας κι έχει ένα από τα μεγαλύτερα μισθολόγια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και χρέη που ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας των δανείων που πήρε για την ανακατασκευή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η υπόσχεση στον Λουίς Ενρίκε

Σε Ισπανία και Γαλλία, στο μεταξύ, σημειώνουν και μια άλλη πτυχή της υπόθεσης. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε κι ο σύλλογος του είχε μεταφέρει πως θα είχε τον Κιλιάν Μπαπέ στη διάθεσή του για τη νέα σεζόν, εκτός κι αν συνέβαιναν ταυτόχρονα δύο πράγματα: ο σύλλογος δεχόταν μια τεράστια πρόταση για να τον πουλήσει και ο ίδιος ο παίκτης πίεζε δημοσίως για να πάρει μεταγραφή.

Τα αστρονομικά ποσά

Ο Κιλιάν Μπαπέ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 με την Παρί Σεν Ζερμέν με οψιόν επέκτασης για ένα ακόμη έτος, την οποία έχει πει πως δεν θα χρησιμοποιήσει. Αμείβεται με 72 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά» ετησίως ήτοι 46,80 εκατομμύρια ευρώ καθαρά.

Σε κάθε προηγούμενη επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο περίγυρός του απαιτούσε μπόνους υπογραφής που ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ κι έπειτα άλλα μπόνους «πίστης», αλλά και έξτρα που είχαν να κάνουν με αθλητικές επιτυχίες και συμμετοχές. Επίσης, ο Μπαπέ αξιώνει να έχει στην κατοχή του ολόκληρο το ποσοστό των δικαιωμάτων της εικόνας του, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης στα συμβόλαια με όλους τους αστέρες της θέλει να «καρπώνεται» τα μισά από κάθε ατομικό εμπορικό deal που κλείνουν. Κι αυτο σημαντικό σκέλος ήταν πάντοτε σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπότε με δεδομένο πως ο Μπαπέ αξιώνει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης θα έβγαινε στα 36 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» (50% η Εφορία, άρα θα αποδεχόταν μείωση δέκα εκατ. ευρώ ετησίως σε σύγκριση με ό,τι παίρνει στην Π.Σ.Ζ.) ετησίως και θα ήταν 6ετές, όπως συνηθίζει ο σύλλογος. Το σύνολο, με τα προαναφερθέντα ποσά, θα ξεπερνούσε τα 800 εκατομμύρια ευρώ (832 εκατ. ευρώ το συμβόλαιο, η μεταγραφή και το μπόνους υπογραφής) και με τα αθλητικά μπόνους του συμβολαίου του και τα δικαιώματα εικόνας θα μπορούσε να φτάσει πιο κοντά στα 900 εκατομμύρια ή ακόμη και να τα ξεπεράσει σε βάθος χρόνου.