Οι δηλώσεις του Κιλιάν Μπαπέ πως θέλει να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία – όπως έχει ενημερώσει τη διοίκηση θα είναι και η τελευταία του στο σύλλογο – δεν άρεσαν καθόλου στους υπεύθυνους του κλαμπ και πλέον το σίριαλ της πιθανής μεταγραφής του άνοιξε ξανά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μπει στο… κόλπο.

«Το ματς του καλοκαιριού», ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της η ισπανική εφημερίδα «MARCA», σημειώνοντας επίσης πως «το μεταγραφικό σίριαλ άνοιξε ξανά», ενώ πρόσθεσε πως «η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις».

Τα γαλλικά ΜΜΕ, στο μεταξύ, σημειώνουν, πως η Ρεάλ Μαδρίτης – η οποία ψάχνει επιθετικό, αλλά μόλις επένδυσε 103 εκατομμύρια ευρώ (συν 30 σε μπόνους) για την αγορά του Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Ντόρτμουντ – είναι διατεθειμένη να δώσει ως και 200 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Κιλιάν Μπαπέ αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την «L’ Equipe», οι παράγοντες της Ρεάλ Μαδρίτης «ικανοποιήθηκαν με τα όσα είπε ο Μπαπέ». Από τη μεριά της, η «Le Parisien» υποστηρίζει πως ο Μπαπέ αν φύγει – όποτε συμβεί αυτό – θα πάει μονάχα στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε κανένα άλλο σύλλογο.

Αυτό έρχεται ως… ξεκαθάρισμα στα δημοσιεύματα από την Ισπανία πως η Παρί Σεν Ζερμέν θα προτιμούσε να τον δει να φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εφόσον αυτή περάσει, όπως αναμένεται, σε χέρια επενδυτών από το Κατάρ. Η Παρί Σεν Ζερμέν ανήκει στο QSI, το επενδυτικό κεφάλαιο της χώρας για τον αθλητισμό. Αυτό, δε, θα ήταν και η ευχή της Premier League που θα είχε στην ίδια πόλη τους Μπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ, για να μπορέσει να προωθήσει μια… κόντρα τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Λιονέλ Μέσι.

«Θα ακούσει προτάσεις»

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρόλο που είναι μια από τις ομάδες με το μεγαλύτερο χρέος προς τις τράπεζες στην Ευρώπη – δανείστηκε περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» – περηφανεύεται πως έχει απόθεμα που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια. Ωστόσο, από άποψη οικονομικής ευχέρειας θα είναι πιο… βολικό για εκείνη να αποκτήσει τον Μπαπέ το επόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, αν γίνει διαθέσιμος άμεσα – και σύμφωνα με την «MARCA» η Παρί Σεν Ζερμέν θα ακούσει προτάσεις – θα κινηθεί για την αγορά του. Άλλωστε, την προηγούμενη φορά που περίμενε με «σταυρωμένα» χέρια, ο Μπαπέ ανανέωσε με την Παρί Σεν Ζερμέν.