Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη είναι απόψε στραμμένα στον τελικό του Champions League, που σηματοδοτεί το φινάλε της σεζόν, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ να συγκρούονται στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οι «πολίτες» θα ψάξουν το πρώτο Champions League της ιστορίας τους, που θα τους κάνει τη δεύτερη αγγλική ομάδα που θα κάνει το τρεμπλ, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, και όγδοη στην Ευρώπη που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά τις Σέλτικ, Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. η τελευταία είναι η μοναδική που το έχει κάνει δύο φορές).

Από την πλευρά τους, οι «νερατζούρι» θα κυνηγήσουν το τέταρτο τρόπαιο στη διοργάνωση και παρότι είναι το αουτσάιντερ θα προσπαθήσουν να πετύχουν ότι έκανε η Λίβερπουλ στη συμπολίτισσα Μίλαν πριν από 17 χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Διαιτητής της μεγάλης αναμέτρησης θα είναι ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος παραλίγο να μην σφυρίξει στο ματς επειδή μίλησε σε εκδήλωση ακροδεξιού πολιτικού στην πατρίδα του. Τελικά, θα δώσει κανονικά το παρόν στον τελικό, έπειτα από τις απαραίτητες εξηγήσεις που έδωσε στην UEFA.

Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 22:00, με το Cosmote Sport 1 να τον μεταδίδει τηλεοπτικά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Χακάν Τσαλχάνογλου, Μιχιταριάν, Ντιμάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο.