Η Σεβίλλη νίκησε τη Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι (1-1 κ.δ., παρ.) στον τελικό του Europa League και ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός θα αρχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Αυτό σημαίνει πως αφενός οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν λιγότερο χρόνο για να παρουσιαστούν έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, αφού, πλέον, θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο στις 10 και στις 17 Αυγούστου και από την άλλη το ευρωπαϊκό μονοπάτι τους έγινε πιο δύσκολο.

Η ελπίδα τους ήταν να νικήσουν οι «τζαλορόσι» και να τερματίσουν στην 5η ή στην 6η θέση της Serie A (που λογαριάζονται ως θέσεις Europa League) κι έτσι εκείνο το εισιτήριο να μεταφερθεί σε ολλανδική ομάδα και το «ολλανδικό» εισιτήριο να το πάρει ο Ολυμπιακός. Σε αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός θα άρχιζε από τον επόμενο γύρο (play-offs), δηλαδή, θα είχε μια δοκιμασία λιγότερη κι έπειτα θα εξασφάλιζε και την συμμετοχή του τουλάχιστον στους ομίλους του Europa Conference League. Σε αυτή την περίπτωση, δε, να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στο γήπεδο στις 24 Αυγούστου.

Κλήρωση στις 24 Ιουλίου

Έτσι, η πρώτη ευρωπαϊκή κλήρωση που ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους» θα διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου και θα αφορά τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Τα δύο παιχνίδια, όπως προαναφέραμε, θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Αυγούστου. Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι κάποια από τις δύο ομάδες που θα ηττηθούν στο μονοπάτι των πρωταθλητών του Champions League. Εκεί για την ώρα βρίσκονται ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Κοπεγχάγη, η Μόλντε και η Σπάρτα Πράγας και θα ενσωματωθούν άλλες 16 νικήτριες από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Στις 7 Αυγούστου, πάντως, θα έχει προηγηθεί η κλήρωση των play-offs με τους δύο αγώνες που κρίνουν τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης να γίνονται στις 24 και 31 Αυγούστου.