Η καλοκαιρινή περίοδος στον στίβο άρχισε με το διεθνές μίτινγκ της Κύπρου και ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού έκανε άλμα στα 8,26μ. και πήρε τη νίκη, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Τεντόγλου είναι, όπως έχει αποδείξει αρκετές φορές, ο καλύτερος του κόσμου στο άλμα εις μήκος και όλοι περιμένουν να το δείξει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Μια διοργάνωση για την οποία άρχισε την προετοιμασία του από την Κύπρο, όπου για… ξεμούδιασμα έκανε άλμα στα 8,26μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε 8,25μ. στην πρώτη του προσπάθεια και στην τελευταία βελτίωσε την επίδοσή του για ένα εκατοστό (8,26μ.), αφήνοντας πίσω του τον Τόμπιας Μόντλερ με 7,96μ. και τον Ανδρέα Πανταζή με 7,44μ.

«Ήταν καλό ξεκίνημα. Αν ήταν ο δεύτερος αγώνας μου ίσως πηδούσα παραπάνω. Κάθε χρόνο μου λέει ο Τσάτουμας ότι θα κάνω το ρεκόρ. Το περιμένει και το περιμένω κι εγώ. Είναι μια δύσκολη επίδοση το 8,66μ., δεν μπορείς να την κάνεις όποτε θες, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει. Είμαι ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα έρχεται σε τρεις μήνες», είπε στις δηλώσεις του ο Τεντόγλου.