Η νότια κερκίδα του γηπέδου «Μεστάγια» της Βαλένθια θα μείνει μερικώς κλειστή για 5 αγώνες, ενώ ο σύλλογος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ευρώ μετά τη ρατσιστική επίθεση που υπέστη ο Βινίσιους Ζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα της Κυριακής (21/5) για την 36η αγωνιστική της La Liga, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (23/5) η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF).

Επτά άτομα συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία νωρίτερα την Τρίτη (23/5), κατηγορούμενοι για διάφορα εγκλήματα μίσους κατά του Βινίσιους Ζούνιορ, συμπεριλαμβανομένων ρατσιστικών προσβολών που φέρονται να φώναξαν προς τον Βραζιλιάνο κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής στο «Μεστάγια».

Το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέδειξε οπαδούς που επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του. Στη συνέχεια ενεπλάκη σε καυγά με παίκτες της Βαλένθια, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του στο δεύτερο ημίχρονο.

«Θεωρείται αποδεδειγμένο ότι υπήρξαν ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Βινίσιους κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος αγώνα. Επιβάλλεται χρηματική ποινή 45.000 ευρώ στη Βαλένθια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού της RFEF.

«Σβήστηκε η τιμωρία του»

Στο μεταξύ, το προαναφερθέν χτύπημα στο πρόσωπο του παίκτη της Βαλένθια, Ούγο Δούρο, και η ακόλουθη αποβολή, είναι σα να μην έγιναν ποτέ, μιας και η Ομοσπονδία αποφάσισε πως ο Βινίσιους Ζούνιορ δεν θα τιμωρηθεί για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε

«Η επιτροπή διοργανώσεων της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF), θεωρεί πως η αξιολόγηση του διαιτητή για την συγκεκριμένη αποβολή, καθορίστηκε από την παράλειψη του συνόλου αυτών που έγιναν στο παιχνίδι, κάτι που επηρέασε τη διαιτητική απόφαση» ανέφερε η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν είχε πλήρη εικόνα για ένα καθοριστικό μέρος των γεγονότων (σ.σ. ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών), τον οδήγησε στο να λάβει μια αυθαίρετη απόφαση. Κι αυτό γιατί του ήταν αδύνατο να εκτιμήσει σωστά αυτό που συνέβη».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βινίσιους θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί από τον Κάρλο Αντσελότι στον αποψινό αγώνα με τη Ράγιο Βαγεκάνο για την 36η αγωνιστική της La Liga. Παράλληλα, έπειτα από παράπονα της Ρεάλ Μαδρίτης ήδη έχουν μπει στον… πάγο διαιτητές, με τον πρόεδρο του κλαμπ Φλορεντίνο Πέρεθ να ζητάει «δομική αλλαγή της διαιτησίας».

Κι ενώ η ταχύτητα της Ομοσπονδίας σε αυτή την υπόθεση ήταν εντυπωσιακή, η Μπαρτσελόνα ακόμη περιμένει την απόφαση για την εισβολή των οπαδών της Εσπανιόλ στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του πρόσφατου μεταξύ τους ματς (νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2), όπου οι οπαδοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τους παίκτες των «μπλαουγκράνα».