Viral για τους λάθος λόγους έγινε η συμπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στην αναμέτρηση με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, καθώς καταφέρθηκε στη μητέρα του με βρισιές.

Κατά τη διάρκεια του Rome Open, ο Έλληνας πρωταθλητής επιτέθηκε στην μητέρα του επειδή του έδινε οδηγίες στα ρώσικα, φωνάζοντάς της: «Μη μιλάς στα ρώσικα. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρώσικα μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρώσικα. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα μη μιλάς στα ρώσικα. Μ……..η είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου;».

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για το συμβάν, θέλοντας να ρίξει τους τόνους.

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δεν είναι τίποτα, παρά μόνο μια ένταση μεταξύ μητέρας και γιου. Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στον αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο».