Η ΑΕΚ νίκησε πριν τρεις μέρες (14/5) τον Ολυμπιακό με 21-19 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ και οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στον δεύτερο επικρατώντας με 28-24, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη και να θέλουν άλλες δύο για να κατακτήσουν τον τίτλο, με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στην έδρα των κιτρινόμαυρων.

Οι Πειραιώτες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να μη βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 7-3 μετά το πρώτο 10λεπτο έχοντας για πρωταγωνιστή τον Νιοκάς που είχε πετύχει 4 γκολ.

Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 15-10, με την ΑΕΚ να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να πλησιάσει στο σκορ παρά μόνο όταν, πλέον, φαινόταν ότι η κατάσταση πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί.

Νίκη, επομένως, για 28-24 για τους ερυθρόλευκους και ισοφάριση στη σειρά των τελικών, η οποία θα συνεχιστεί με το 3ο παιχνίδι στις 22 Μαΐου στην έδρα των κιτρινόμαυρων.

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Νιοκάς 9, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 1, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 2, Δομπρής 3, Μπουρζέ, Πασσιάς 1, Μοντόρο 4, Σλαβούλιτσα 2, Οστρούτσκο 1, Γκρατζάν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

ΑΕΚ: Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 3, Τικ, Ζίβκοβιτς 1, Μαντάλινιτς 2, Τσέπιτς, Νικολαΐδης, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 6, Λιάπης 1, Άρσιτς, Σόκολιτς 1, Τσιτομπί 1, Ρογκούλσκι 1, Λέμος 6, Κεδέρης.