Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο χάντμπολ έκανε η ΑΕΚ, η οποία έχοντας για πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μάτσκεβιτς που όχι μόνο απέκρουε αλλά… σκόραρε κιόλας, νίκησε με 21-19 τον Ολυμπιακό και έκανε το 1-0 στις νίκες.

Πριν μία εβδομάδα οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει στον ημιτελικό του κυπέλλου, αλλά τώρα, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, ήταν η σειρά των κιτρινόμαυρων να πανηγυρίσουν. Η Ένωση ήταν από την αρχή της αναμέτρησης καλύτερη και έφτασε να προηγείται με 15-9 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε.

Με σερί 6-0 ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 17-11 σε 17-17 και στη συνέχεια πέρασε και μπροστά (18-19), με δέκα λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, ήταν πραγματικά ντέρμπι, με την ΑΕΚ να ξαναπαίρνει το προβάδισμα με 20-19 χάρη σε γκολ του Ηλιόπουλου και τους Πειραιώτες να έχουν πέναλτι με τον Δομπρή αλλά ο Μάτσκεβιτς απέκρουσε.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο τελευταίο λεπτό αλλά ο Μάτσκεβιτς είπε «όχι» στον Γκρατζάν και ο Κεδέρης στη συνέχεια διαμόρφωσε το τελικό 21-19.