Μπορεί το ποδόσφαιρο να… πληρώνει καλά, αλλά δεν αποτελεί πάντοτε την «ονειρεμένη δουλειά». Αυτό, ουσιαστικά, συνέβη και στην περίπτωση του 27χρονου Χένρικ Βέινταντ, ο οποίος ανακοίνωσε πως σταματά την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να εργαστεί στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του ως φοροτεχνικός.

Ο Γερμανός στράικερ έπαιζε σε τοπικές ομάδες στην αρχή της καριέρας του κι έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με το Αννόβερο το 2018. Παράλληλα, με το ποδόσφαιρο, όμως, σπούδαζε οικονομικά έχοντας ξεκάθαρο το τί ήθελε να κάνει στο μέλλον. Στην πρώτη του σεζόν (2018-19) στην Bundesliga, την κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, έβαλε οκτώ σε συνολικά 30 συμμετοχές παρόλο που η ομάδα του υποβιβάστηκε.

Ωστόσο, οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων που βολιδοσκόπησαν το ενδεχόμενο να τον αποκτήσουν με μεταγραφή. Ο Βέινταντ, όμως, δεν ήθελε να φύγει από το Αννόβερο και συνέχισε την πορεία του με την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Ήταν σημαντικό στέλεχος του συγκροτήματος τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδου, ενώ στην τρέχουσα υποβιβάστηκε σε πιο… περιφερειακό ρόλο και ο σύλλογος αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Αφού εξασφάλισε το πτυχίο του είπε να μην καθυστερήσει άλλο την ανακοίνωση της απόφασής του. Ο Βέινταντ είπε πως ήταν στόχος του να παίξει για το Αννόβερο και τον πέτυχε. Τώρα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο.