Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη τον Ιανουάριο με την κατηγορία του βιασμού μιας 23χρονης σε κλαμπ της Βαρκελώνης, οδηγήθηκε στη φυλακή και θα παραμείνει εκεί μέχρι να δικαστεί τελικά μετά την απόρριψη του νέου αιτήματός του για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει την αποφυλάκισή του μέχρι να γίνει η δίκη, η οποία αναμένεται να αρχίσει εντός του 2023, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αυτή τη φορά αυτό που ζήτησε μέσω των δικηγόρων του ήταν η αποφυλάκισή του με εγγύηση, αίτημα όμως που απορρίφθηκε.

Το πρόβλημα για τον Άλβες είναι ότι έχει καταθέσει πέντε φορές για την υπόθεση και έχει δώσει πέντε εκδοχές, οπότε οι δικαστές μάλλον δεν έχουν πειστεί και τόσο ότι είναι αθώος… Αυτό όμως, αν είναι αθώος ή ένοχος, θα ξεκαθαρίσει στη δίκη που θα γίνει.

Προς το παρόν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα παραμείνει σε φυλακή της Βαρκελώνης, με το δικαστήριο να αποδέχεται μόνο το αίτημα για εξέταση και από δικό του ψυχολόγο και όχι μόνο από αυτόν με τον οποίο συνεργάζεται το δικαστήριο.