Η Αναντολού Εφές θα χάσει στο τέλος της σεζόν τον Εργκίν Αταμάν που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και είναι σε αναζήτηση διαδόχου, με τουρκική ιστοσελίδα να υποστηρίζει ότι αυτός μπορεί να είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος φέρεται να συναντήθηκε ήδη με τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε και στον Ολυμπιακό, ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2018 ως το 2022, όταν και αποχώρησε. Από τότε παραμένει εκτός πάγκων αλλά τώρα δεν αποκλείεται να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του αφού αποτελεί στόχο της Αναντολού Εφές.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η τουρκική ιστοσελίδα Ajansspor, τονίζοντας σε σχετικό δημοσίευμα ότι ο Σφαιρόπουλος ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν ή όχι να φτάσουν σε συμφωνία.

Η Εφές είχε προσπαθήσει αρχικά να αποσπάσει το «ναι» των Πάμπλο Λάσο και Τσάβι Πασκουάλ αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να έχει στραφεί πλέον στον Σφαιρόπουλο.