Οι οπαδοί της Νάπολι και ολόκληρη η πόλη της Νάπολης περίμεναν για 33 χρόνια αυτή την στιγμή και τώρα την απολαμβάνουν σε όλο της το μεγαλείο. Το πάρτι έχει στηθεί για τα καλά στους δρόμους στο… καμάρι του ιταλικού Νότου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie A.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Ουντινέζε που έληξε ισόπαλος 1-1, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το πρώτο σκουντέτο από την εποχή που έλαμπε με τη φανέλα των «παρτενοπέι» ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί, άλλωστε, βρέθηκαν και στις εξέδρες του «Στάντιο Ντιέγκο Αρμαντό Μαραντόνα» όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του ματς στο Ούντινε.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα στον ουρανό της πρωτεύουσας της Καμπάνια, όπως και οι φωνές από κάθε σπίτι της πόλης, ενώ άρχισε και το… καραβάνι από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα να σχηματίζεται και να κάνει το γύρο της Νάπολης, σαν άλλος γύρος του θριάμβου.

Παρότι η αποστολή της ομάδας βρισκόταν περίπου 850 χιλιόμετρα μακριά, στο Φρίουλι, οι Ναπολιτάνοι πλημμύρισαν τα κεντρικά σημεία όπως η πλατεία Μαντόνα ντέλα Πάτσε για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος Ιταλίας με τα συνθήματα υπέρ του προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και των παικτών του να ακούγονται δυνατά, ενώ έρεε άφθονο και το αλκοόλ σε μια τόσο χαρούμενη στιγμή για τους οπαδούς της ομάδας.

Πάρτι, όμως, στήθηκε και στην «Dacia Arena», το γήπεδο της Ουντινέζε με τους ποδοσφαιριστές της Νάπολι να πανηγυρίζουν έξαλλα το μεγάλο κατόρθωμά τους στα αποδυτήρια, χωρίς να ξεχνούν πως στην αρχή της σεζόν η ομάδα τους δεν λογαριάζονταν καν μεταξύ των φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο που έμοιαζε να έχει προορισμό το Μιλάνο ή το Τορίνο. Οι Ναπολιτάνοι αψήφησαν τα προγνωστικά και με εντυπωσιακή πορεία και θεαματικό ποδόσφαιρο πήραν την κούπα.