Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με 2-0 στο Αγρίνιο και έδειχνε έτοιμος να πάρει μια νίκη που θα αύξανε τις ελπίδες του για παραμονή, ο Παναιτωλικός όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 104′ με πέναλτι του Πέδρο, παίρνοντας τον βαθμό και παράλληλα σημαντική ανάσα αφού ο κίνδυνος του υποβιβασμού απομακρύνεται οριστικά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς και αυτό φάνηκε και από το πώς ξεκίνησαν το ματς, αφού στο 10′ πήραν πέναλτι για ανατροπή του Βρακά από τον Μάρτενσον, με τον Νίκα να εκτελεί και να κάνει το 0-1. Τρία λεπτά μετά ο Βρακάς είχε δοκάρι και στο 15′ ο Ανέστης είπε «όχι» στον Νίκα, με τους Βοιωτούς να είναι καλύτεροι στο πρώτο 20λεπτο.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, ανέβηκαν μετά το 20′ και είχαν ευκαιρίες στο 27′ με το ωραίο βολέ του Χουάνπι και στο 31′ με το πλασέ του Κολοβού, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γκροφ αντέδρασε σωστά. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ήρθε στο 44′ το 0-2 με την κεφαλιά του Νίκα μετά τη σέντρα του Γερεμέγεφ.

Ιδανικό φινάλε, δηλαδή, στο πρώτο μέρος για τον Λεβαδειακό, ο οποίος μπήκε καλά και στο δεύτερο και είχε τετ α τετ με τον Νίκα στο 54′ αλλά ο Ανέστης απέκρουσε και κράτησε το σκορ στο 0-2, το οποίο έγινε 1-2 στο 60′ με την πολύ ωραία κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο μετά τη μπαλιά του Ντίας.

Έτσι, ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπουζούκη στο 88′ και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσε στο… 104′, όταν ο Ζοάο Πέδρο με πέναλτι, μετά την ανατροπή του Μάρτενσον από τον Μπελμόντ, έγραψε το τελικό 2-2.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (67’ Ντουάρτε), Μάρτενσον, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Κολοβός (46’ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Βοΐλης).

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (65’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (81’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (46’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (81’ Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (89′ Σακό).