Με τον Μπενζεμά να σκοράρει για 20ή φορά κόντρα σε αγγλική ομάδα και τον Ασένσιο να βρίσκει κι αυτός δίχτυα, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Τσέλσι στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για να προκριθεί στους ημιτελικούς και να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους φιλοξενούμενους και με σοκ για τους γηπεδούχους αλλά ο Μιλιτάο πρόλαβε τον Φέλιξ στην αντεπίθεση και ο Κουρτουά καθάρισε, με τους Μαδριλένους να ανεβαίνουν μετά το 10λεπτο, να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή με το πλασέ του Μπενζεμά που μπλόκαρε ο Κέπα στο 12′ και να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 21′ με τον Γάλλο φορ, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Ισπανού τερματοφύλακα στην προβολή του Βινίσιους για να κάνει το 1-0.

Αμέσως μετά, στο 23′, ο Κουρτουά έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Στέρλινγκ και κράτησε το προβάδισμα για τη Ρεάλ, η οποία πήγε για δεύτερο γκολ στο 26′ με τον Βινίσιους αλλά ο Τιάγκο Σίλβα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους η Τσέλσι έχασε με τραυματισμό τον Κουλιμπαλί που αντικαταστάθηκε από τον Κουκουρέγια και στο 59′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσίλγουελ για φάουλ στον Ροντρίγκο, με τα πράγματα να απλοποιούνται για τη Ρεάλ, η οποία έβαλε και δεύτερο γκολ. Στο 74′ ο Ασένσιο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-0 και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά (71′ Ρούντιγκερ), Μόντριτς (81′ Θεμπάγιος), Κρόος (84′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (71′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα (75′ Μάουντ), Κουλιμπαλί (55′ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Φερνάντες, Καντέ (75′ Γκάλαχερ), Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65′ Χάβερτς), Φέλιξ (65′ Τσάλομπα).