Το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπάγερν Μονάχου θεωρητικά είναι το πιο δυνατό της προημιτελικής φάσης του Champions League, στην πράξη όμως τα πράγματα ήταν εύκολα για τους Άγγλους στον πρώτο αγώνα και με γκολ των Ρόδρι, Σίλβα και Χάαλαντ νίκησαν με 3-0 τους Γερμανούς, για τους οποίους η ρεβάνς μοιάζει με… mission impossible πλέον.

Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση όλοι περίμεναν ότι σε αυτό το ζευγάρι θα είχαμε πλούσιο θέαμα, αλλά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δώσουν γρήγορο ρυθμό. Οι Άγγλοι είχαν την κατοχή της μπάλας, οι Γερμανοί πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους και τελικά το γκολ ήρθε στο 27′, ήταν για τους γηπεδούχους και ήταν και πολύ όμορφο, με τον Ρόδρι να βρίσκει χώρο εκτός περιοχής και με το αριστερό να στέλνει τη μπάλα με φάλτσο στο παραθυράκι της εστίας του Ζόμερ.

Έτσι έγινε το 1-0 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που πλησίασε και σε δεύτερο γκολ στο 34′ αλλά ο Ζόμερ, έστω και δύσκολα, κατάφερε να κάνει μεγάλη επέμβαση με τα πόδια στην προσπάθεια του Γκουντογκάν. Όσο για τους Βαυαρούς, στο πρώτο μέρος φάνηκαν μόνο μία φορά και συγκεκριμένα στο 45’+2′ με το σουτ του Σανέ που έφυγε άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49′, ο ίδιος παίκτης είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αφού βγήκε τετ α τετ αλλά ο Έντερσον απέκρουσε και κράτησε το 1-0, το οποίο έγινε 2-0 στο 70′, όταν ο Ουπαμεκανό έκανε μεγάλο λάθος έξω από την περιοχή της Μπάγερν και ο Χάαλαντ σέντραρε για τον Σίλβα που με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Η Σίτι είχε το προβάδισμα που ήθελε και στο 77′ κατάφερε να το μεγαλώσει αφού έβαλε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Χάαλαντ μετά τη σέντρα και την κεφαλιά του Στόουνς, έχοντας το ένα πόδι στους «4» του Champions League αφού θα πρέπει να αυτοκτονήσει την επόμενη εβδομάδα στο Μόναχο για να αποκλειστεί.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Άκε, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (68′ Άλβαρες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80′ Ζοάο Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα (69′ Σανέ), Κομάν, Γκνάμπρι (80′ Μίλερ).