Η Φράιμπουργκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας καθώς νίκησε με 2-1 την Μπάγερν Μονάχου μέσα στην «Allianz Arena» και πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι Βαυαροί στο δεύτερο ματς με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο τους και προερχόμενοι από τη νίκη τους με 4-2 στο «Der Klassiker» με την Ντόρτμουντ ήταν το μεγάλο φαβορί για να επικρατήσουν. Μάλιστα, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πολύ νωρίς επέβαλαν το ρυθμό τους, ενώ προηγήθηκαν στο 19′ με τον Νταγιό Ουπαμεκανό.

Ωστόσο, στη διάρκεια του αγώνα φάνηκαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και στις ημέρες που προπονητής τους ήταν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Υπήρξαν περίοδοι που… αποσυνδέθηκαν από το παιχνίδι με αποτέλεσμα να το πληρώσουν. Στο 27′ ισοφάρισε ο Νίκολας Χέφλερ για τους φιλοξενούμενους.

Από εκεί κι έπειτα, η Μπάγερν Μονάχου αύξησε την πίεσή της μα δεν μπόρεσε να βρει εκ νέου το δρόμο προς τα δίχτυα. Και στο φινάλε η Φράιμπουργκ έπαιξε ρέστα. Στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Λούκας Χέλερ και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους «4», ενώ η Μπάγερν Μονάχου είπε αντίο στο όνειρο του τρεμπλ.

Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επιβλήθηκε με 2-0 της Ουνιόν Βερολίνου στο «Deutsche Bank Park» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γάλλο σέντερ φορ Ραντάλ Κολό Μουανί που σημείωσε και τα δύο γκολ της (12′, 13′).

Η φάση των «8» ολοκληρώνεται απόψε (5/4) με τους αγώνες: Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη και Λειψία-Ντόρτμουντ.