Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκονται «αγκαλιά» οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, και ολοι πίστευαν ότι αυτό θα γίνει όταν προηγήθηκε με 2-0, ο Άρης όμως κατάφερε να αντιδράσει και το έκανε 2-2, φεύγοντας από το Καραϊσκάκη με μια ισοπαλία που μοιάζει με… ήττα για τους γηπεδούχους.

Οι Πειραιώτες ήξεραν ότι με νίκη θα μείωναν στο ελάχιστο τη διαφορά από την κορυφή και θα μπορούσαν να αρχίσουν με γκολ το ματς αλλά ο Κανός στο 4′ τα έκανε όλα τέλεια εκτός από το τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά, πάντως, η ομάδα του Μίτσελ θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά ούτε ο Μπράμπετς ούτε ο Γκρέι κατάφεραν να κάνουν την προβολή μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου.

Η επόμενη φάση ήρθε τρία λεπτά μετά και ήταν για τους ερυθρόλευκους με το σουτ του Χουάνγκ που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Σιαμπάνης, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο, να ανεβάζει ρυθμό, να έχει νέα φάση στο 21′ με την κεφαλιά του Κασάμι και την άστοχη προσπάθεια του Μπιέλ από την μικρή περιοχή και τελικά να ανοίγει το σκορ στο 36΄, όταν ο Χουάνγκ βρήκε χώρο και με ωραίο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι έγινε το 1-0, αλλά οι Πειραιώτες δεν το χάρηκαν όσο θα ήθελαν και ο λόγος ήταν ο τραυματισμός του Κανός που αποχώρησε με δάκρυα στο 42ο λεπτό, αφήνοντας τη θέση του στον Μασούρα.

Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και στο β’ μέρος και λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν το 2-0 στο 50′ με το παραλίγο αυτογκόλ του Μπράμπετς, ο οποίος προσπάθησε να διώξει στο γέμισμα του Κασάμι και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του. Δύο λεπτά μετά, πάντως, τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει το 2-0 από τον Ολυμπιακό με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου μετά το κόρνερ του Φορτούνη.

Εκείνη τη στιγμή, με την εικόνα των δύο ομάδων, όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε. Και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο πίστεψαν και οι παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι σταδιακά, μετά το 60′-65′, άρχισαν να χαλαρώνουν κάπως. Και επειδή όταν χαλαρώνεις κάνεις λάθη, ο Ρέτσος δεν το απέφυγε στο 70′ και ο Ιτούρμπε είπε «ευχαριστώ» μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Μίτσελ έκανε αλλαγές στα επόμενα λεπτά αλλά αυτές μάλλον δεν ήταν και οι πιο σωστές, αφού η ομάδα έμεινε χωρίς επιθετικό και αυτό αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα μετά τη φάση του 81ου λεπτού, όταν ο Πίρσμαν έκανε εντυπωσιακή ενέργεια εντός περιοχής και γύρισε για τον Καμάτσο που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Θα μπορούσε να γίνει 3-2 στο 93′ αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε το σουτ του Γκάρι και στην επαναφορά ο Μασούρας δεν τα κατάφερε. Μεγάλη γκέλα, επομένως, για τον Ολυμπιακό και μεγάλη χαμένη ευκαιρια για να φτάσει μια ανάσα από την κορυφή.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (55′ Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (74′ Γκάρι Ροντρίγκες), Κασάμι, Κανός (42′ Μασούρας), Φορτούνης (74′ Εμβιλά), Μπιέλ, Μπακαμπού (74′ Σαμασέκου).

Άρης: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ (75′ Καμάτσο), Νταρίντα (57′ Ετέμπο), Πάλμα (75′ Νταμπό), Ματέο Γκαρσία (57′ Ιτούρμπε), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90′ Καμαρά).