Για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε ανδρών-γυναικών η Ελλάδα κατέκτησε πέντε μετάλλια, τρία ασημένια και δύο χάλκινα, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέπειά της και παίρνοντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 45 χώρες, με μόλις 14 να καταφέρνουν να πανηγυρίσουν έστω ένα μετάλλιο.

Στα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Εθνική ομάδα είχε πάρει 10 μετάλλια, πέντε στο καθένα, οπότε… είπε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και φέτος. Ακόμη πέντε μετάλλια, επομένως, κατέληξαν σε ελληνικά χέρια, ως μια απόδειξη για τη συνέπεια και σταθερότητα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Διονύσης Ξένος πήρε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας με 4-2 από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβεν Ντα Κόστα στον τελικό, ενώ ασημένιο κατέκτησε και ο Στέφανος Ξένος, ο οποίος έχασε με 5-4 από τον Ιταλό Άντζελο Κρεσέντζο. Όσο για το τρίτο ασημένιο πήγε στον Γιώργο Τζάνο, ο οποίος ηττήθηκε με 4-0 από τον Γάλλο Μεχντί Φιλαλί.

Σε ό,τι αφορά τα χάλκια, το ένα ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μαστρογιάννη που νίκησε με 4-0 τον Άντι Γκιούρι από τη Σλοβακία, ενώ το άλλο είναι της Κωνσταντίνας Χρυσοπούλου, η οποία νίκησε με 5-0 στον μικρό τελικά τη Λορά Σιβέρ από τη Γαλλία.

«Ήταν μια εξαιρετική παρουσία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε στα πέντε μετάλλια κι αυτό δείχνει μεγάλη σταθερότητα. Η διοργάνωση αυτή είχε κομβικό χαρακτήρα, αφού για πρώτη φορά απουσίαζαν οι δύο κοπέλες-θρύλοι του ελληνικού καράτε, η Χατζηλιάδου και η Πανετσίδου.

Όμως βρήκαμε τον τρόπο να βρεθούμε ξανά στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, μέσα από τη σωστή δουλειά και την προσθήκη νέων παιδιών. Υπάρχει πλάνο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί και αυτό φαίνεται αυτό από τη συνέπεια που παρουσιάζουμε ως εθνική ομάδα και τις συνεχείς διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αρχηγός της αποστολής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Κώστας Παπαδόπουλος.