Η ΑΕΚ είναι μέσα στη μάχη για την κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου και αυτό σημαίνει πως το αγωνιστικό κομμάτι είναι η απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αλλά παράλληλα ετοιμάζονται και οι κινήσεις για το καλοκαίρι, είτε αυτές αφορούν την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής είτε την ανανέωση ενός συμβολαίου.

Μπορεί τα τελευταία δύο παιχνίδια, τα οποία ήταν κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κατά σειρά, να μην πήγαν καλά για την Ένωση που πήρε μόλις ένα βαθμό αντί για έξι που υπολόγιζε, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι απλά στο -2 από την κορυφή, οπότε είναι κανονικά και με το νόμο στη μάχη του τίτλου και έχει μπροστά της εννιά αγωνιστικές για να καταφέρει τον στόχο της.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο προπονητής μιλάει με τη διοίκηση και για θέματα που αφορούν το μέλλον, αφού η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ορίζοντα αρκετών ετών και το «χτίσιμο» που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι θα συνεχιστεί. Και θα συνεχιστεί με την ΑΕΚ να έχει ως στόχο να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του Αλμέιδα σε ό,τι αφορά μεταγραφές και ανανεώσεις. Και όταν λέμε ανανεώσεις, το μυαλό όλων πάει αμέσως στον Λιβάι Γκαρσία.

Ο επιθετικός της Ένωσης έχει προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες προφανώς έχουν τη δυνατότητα να του προσφέρουν ένα δυνατό συμβόλαιο. Αυτή τη δυνατότητα, όμως, την έχει και ο δικέφαλος αετός και θα το αποδείξει όταν οι δύο πλευρές κάτσουν να συζητήσουν για το μέλλον. Κάτι που θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχουν διαρρεύσει, οι κιτρινόμαυροι θα προσφέρουν ένα πολύ δυνατό συμβόλαιο στον Λιβάι προκειμένου αυτός να ανανεώσει.

Θα πρόκειται για πρόταση με… πολλά ψηφία και απομένει να φανεί ποιο ακριβώς θα είναι το ποσό, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να ξέρει πολύ καλά ότι θα πρόκειται για επένδυση που θα αποδώσει αφού μοιάζει σίγουρο ότι ο Γκαρσία θα φέρει, κάποια στιγμή, πολλά λεφτά στο ταμείο για να πάρει μεταγραφή σε ευρωπαϊκό κλαμπ.

Ο Έλληνας που αρέσει

Σταύρος Πήλιος

Την ίδια ώρα όμως, όπως προαναφέρθηκε, στην ΑΕΚ σκέφτονται και τα μεταγραφικά και συγκεκριμένα εξετάζουν την περίπτωση Έλληνα αριστερού μπακ. Ο λόγος για τον Σταύρο Πήλιο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα του μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023. Για την Ένωση, επομένως, δεν θα είναι δύσκολο το να αποκτήσει τον 22χρονο παίκτη χωρίς να χρειαστεί να δώσει πολλά λεφτά.

Είναι πιθανό, επομένως, οι κιτρινόμαυροι να αποκτήσουν όντως τον Πήλιο και να τον αφήσουν δανεικό στον ΠΑΣ μέχρι και το τέλος του συμβολαίου του ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα του Αλμέιδα από τον επόμενο Ιανουάριο. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με αυτό που είχε γίνει με τον Φερνάντες και τον Βόλο.