Έκκρυθμη ήταν η κατάσταση στον αγώνα της Κλουζ με την Οραντέα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Ρουμανίας λόγω της αποβολής του Καρέλ Γκουζμάν, ο οποίος βγήκε από το κτίριο και στη συνέχεια επέστρεψε σε αυτό κρατώντας ένα λοστό για να επιτεθεί στον αντίπαλό του, Νίκολα Μάρκοβιτς.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου του παιχνιδιου, όταν ο Γκουζμάν τσακώθηκε με τον Μάρκοβιτς, ο οποίος τον έριξε στο έδαφος. Κάτι που έκανε έξαλλο τον Κουβανό γκαρντ που δεν ηρεμούσε με τίποτα.

Έτσι, ο διαιτητής αποφάσισε να τιμωρήσει με αντιαθλητικό φάουλ τον Μάρκοβιτς και με αποβολή τον Γκουζμάν, τον οποίο οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου κατέγραψαν αρχιά να βγαίνει από το γήπεδο φορώντας ακόμη τη φανέλα του και στη συνέχεια να επιστρέφει στο κτίριο έχοντας στα χέρια του έναν λοστό.

Αυτό, προφανώς, το ήθελε για να επιτεθεί στον Μάρκοβιτς αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού τον σταμάτησε ο συμπαίκτης του, Αντρίγια Στιπάνοβιτς, πριν επέμβει και η ασφάλεια του γηπέδου. Το γεγονός ότι δεν επιτέθηκε με τον λοστό, πάντως, δεν σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθεί από την ομοσπονδία της Ρουμανίας, με τον ίδιο να έχει ήδη απολογηθεί και να χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.