Η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό και ξέρει ότι με νίκη θα τον προσπεράσει και θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας με το ξεκίνημα των πλέι οφ και τα νέα ήταν ευχάριστα για τον Ματία Αλμέιδα σε ό,τι αφορά τους Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στην αποστολή.

Οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο την κανονική περίοδο της Super League 1, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό. Μια ήττα που ήταν η πρώτη στην OPAP Arena, οπότε είναι ένα θέμα το πώς θα παρουσιαστούν τώρα, μία εβδομάδα μετά, σε ένα νέο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι στο οποίο με νίκη η Ένωση θα καταφέρει να πατήσει στην κορυφή, παίρνοντας ξανά τα πάνω της ψυχολογικά.

Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει και στους Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί, η συμμετοχή των οποίων ήταν εξαιρετικά αμφίβολη μέχρι και πριν δύο μέρες αλλά τελικά υπήρξε βελτίωση στην κατάστασή τους και ο Αλμέιδα αποφάσισε να τους συμπεριλάβει στην αποστολή.

Σε αυτή βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες και το ποια θα είναι η αρχική 11άδα έχει εξελιχθεί σε γρίφο αφού ο Αργεντίνος προπονητής δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για κάποιες θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τους Μουκουντί και Λιβάι, πάντως, είναι πιο πιθανό να πάρει θέση βασικού ο πρώτος, αφού ο δεύτερος δεν είναι ακόμη στο 100% και θα χρησιμοποιηθεί την ώρα του αγώνα, ως αλλαγή, αν θεωρηθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο.