Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» του Europa Conference League ανάμεσα στη Σίβασπορ και τη Φιορεντίνα στην Τουρκία. Αφού η ιταλική ομάδα σημείωσε το 4ο γκολ της στη νίκη της με 4-1 που της χάρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, ένας οπαδός της Σίβασπορ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε παίκτη των «βιόλα».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο τεχνικός των Ιταλών, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, ο Αλεσάντρο Μπιάνκο, ο παίκτης που δέχθηκε τις γροθιές του οπαδού, έχει σπάσει τη μύτη του, τονίζοντας πως ήταν ένα τρομερά ντροπιαστικό φαινόμενο σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. «Η γροθιά που δέχθηκε ο Μπιάνκο είναι ντροπή, δεν το περίμενε καν. Η μύτη του έχει σπάσει. Έμοιαζε με πάρτι η ατμόσφαιρα, με ένα τόσο γεμάτο γήπεδο έσπρωξαν τους παίκτες τους και αυτή η χειρονομία τα χάλασε όλα», ανέφερε ο Ιταλιάνο. Αργότερα σε στόρι του στο Instagram, ο Μπιάνκο έγραψε ειρωνικά: «Όχι κι άσχημα».

Στη συνέχεια και ο προπονητής της Σίβασπορ, Καλιμπάι, ζήτησε συγνώμη από τον Μπιάνκο: «Λυπούμαστε για το επεισόδιο που έγινε, δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία της Σίβασπορ κάτι τέτοιο». Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ακόμη και στους παράγοντες της Σίβασπορ ήταν πως ο οπαδός δεν είχε καμία αυτοσυγκράτηση παρόλο που το γήπεδο ήταν γεμάτο αστυνομικούς καθώς και εκπαιδευόμενους αστυνομικούς από την αστυνομική ακαδημία που έχει έδρα στην πόλη.

Αυτό, πάντως, δεν ήταν το μόνο βίαιο περιστατικό που συνέβη στο ματς καθώς ο Αρσλάν της Σίβασπορ χτύπησε αντίπαλό του στο πρόσωπο και αποβλήθηκε.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως επεισόδια έγιναν και στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε όπου η τουρκική ομάδα αντιμετώπιζε τη Σεβίλλη για τους «16» του Europa League. Οι οπαδοί της γηπεδούχου πέταξαν αναπτήρες και κέρματα που χτύπησαν τον τερματοφύλακα των Ανδαλουσιάνων, Μάρκο Ντμίτροβιτς, ο οποίος πρόσφατα είχε δεχθεί επίθεση από οπαδό της Αϊντχόφεν, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.