Το BBC αποφάσισε να απομακρύνει, προσωρινά προς το παρόν, τον Γκάρι Λίνεκερ λόγω της κριτικής του προς τη βρετανική κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική και οι παίκτες με τους προπονητές της Premier League θα μποϊκοτάρουν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφασή του.

Από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του Λίνεκερ που είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής «Match Of The Day», υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, με τους Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκπομπή, να ανακοινώνουν ότι θα απουσιάσουν.

Στη συνέχεια αρκετοί παρουσιαστές πήραν θέση για το θέμα λέγοντας πως δεν θα αναλάβουν την παρουσίαση της εκπομπής ως ένδειξη στήριξης στον Λίνεκερ και τώρα έγινε γνωστό ότι πολλοί προπονητές και ποδοσφαιριστές της Premier League θα μποϊκοτάρουν το BBC για τον ίδιο λόγο.

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών, μάλιστα, στην Αγγλία φρόντισε να ανακοινώσει ότι θα στηρίξει όποιο μέλος της αποφασίσει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο BBC και αρνηθεί να κάνει δηλώσεις.