Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός δράσης στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Ορλάντο Μάτζικ με 134-123 στο «Amway Center» καθώς η ομάδα του βελτίωσε το ρεκόρ της σε 47-18 στο NBA και παρέμεινε πρώτη στην Ανατολή, αλλά και σε όλη την λίγκα.

Ο «Greek Freak» που μέχρι και μερικές ώρες πριν το τζάμπολ αναμενόταν να αγωνιστεί, τελικά έμεινε εκτός με τους Μπακς να σημειώνουν πως είχε ίωση (όχι κορονοϊό) και γι’ αυτό κρίθηκε σωστό να μην παίξει. Όχι πως χρειαζόταν, πάντως, στα «ελάφια» για να επικρατήσουν καθώς πρόκειται για ένα σύνολο με πολύ περισσότερη ποιότητα κι εμπειρία από τους Μάτζικ.

Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ, πάντως, έκατσε στον πάγκο των Μπακς και διασκέδασε με τις προσπάθειες των συμπαικτών του, ενώ έτρωγε ποπ κορν και κατά διαστήματα «πεταγόταν» όρθιος για να πανηγυρίσει κάποιο καλάθι ή για να δώσει οδηγίες.

Με εκείνον, αλλά και τον έτερο All-Star της ομάδας τον Τζρου Χόλιντεϊ, εκτός, οι Μπακς βρήκαν… στήριγμα σε άλλους παίκτες. Το επιθετικό βάρος σήκωσαν οι Κρις Μίντλετον (24 π., 13/14 ελεύθερες βολές, οκτώ ασίστ), Μπρουκ Λόπεζ (26 π., 9/12 σουτ) και Τζεβόν Κάρτερ (24 π., 4/5 τρίποντα), ενώ ο Μπόμπι Πόρτις έκανε double-double (16 π., 10 ριμπάουντ). Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Τζέι Κράουντερ (15 π.) και Τζο Ινγκλς (12 π.). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα παίξουν και πάλι τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/3, 03:00) κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς και τότε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μιλγουόκι, αναμένεται να έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή τους. Άλλωστε, είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό ματς καθώς η ομάδα του βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης της κανονικής περιόδου και παλεύει να «κλειδώσει» την πρωτιά στην Ανατολή ώστε να έχει εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα έδρας σε όλη την πορεία της στα πλέι οφ.

Τα 12λεπτα: 26-34, 60-70, 92-102, 123-134