Μπορεί στην Premier League να τα πάει χάλια, στο Champions League όμως η Τσέλσι τα πάει μια χαρά αφού με γκολ των Στέρλινγκ και Χάβερτς (πεν.) νίκησε με 2-0 τη Ντόρτμουντ στο Στάμφορντ Μπριτζ, ανέτρεψε το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και το έκαναν στο πρώτο 10λεπτο πιέζοντας αρκετά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάντως άντεξαν και στη συνέχεια βγήκαν μπροστά, πλησιάζοντας μάλιστα στο γκολ με την εκτέλεση φάουλ του Ρόις στο 17′ αλλά ο Κέπα έκανε τρομερή επέμβαση. Οι Γερμανοί πήραν σταδιακά την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν καλά, στο 28′ όμως ήταν τυχεροί που δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Χάβερτς.

Μια φάση που έδωσε εκ νέου ώθηση στους Άγγλους, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να κάνουν το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, στο 43′ με το δυνατό σουτ του Στέρλινγκ εντός περιοχής μετά το γύρισμα του Τσίλγουελ από αριστερά.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Τσέλσι και με τον καλύτερο τρόπο μπήκε και το δεύτερο, αφού στο 47′ πήρε πέναλτι, μέσω VAR, για χέρι του Βολφ σε σέντρα του Τσίλγουελ. Πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Χάβερτς στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη επειδή παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν μπει νωρίτερα στην περιοχή, με τον Γερμανό να ευστοχεί στη δεύτερη προσπάθεια και να γράφει το 2-0.

Οι Λονδρέζοι είχαν, πλέον, σκορ πρόκρισης και οι Βεσταφλοί έπρεπε οπωσδήποτε να σκοράρουν προκειμένου να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο Κέπα αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε και κράτησε το σκορ, με τους Άγγλους να πανηγυρίζουν τελικά την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.