Η Λάτσιο ήταν το φαβορί αλλά η Άλκμααρ με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1 στο Ολίμπικο στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League, παίρνοντας έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν ευκαιρία στο 3′ με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και γκολ στο 18′ με τον Πέδρο μετά το γύρισμα του Τζακάνι από αριστερά. Οι Ρωμαίοι πήραν το προβάδισμα και είχαν και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι Ολλανδοί ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με έναν Έλληνα.

Το λάθος των γηπεδούχων στο 45′ είχε ως αποτέλεσμα ο Κάρλσον να πάρει τη μπάλα και να κάνει το γύρισμα για τον Παυλίδη, ο οποίος τσίμπησε όπως έπρεπε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-1. Στην επόμενη επίθεση, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Λάτσιο είχε οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και προσπάθησε να πιέσει στο β’ μέρος για το δεύτερο γκολ.

Αυτό, όμως, το έβαλε η Άλκμααρ στο 62′ με το πλασέ του Κέρκεζ από κοντά, μετά τη συνεργασία του με τον Κάρλσον, με αποτέλεσμα να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.