Στον περσινό τελικό του Champions League στο Παρίσι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε ένα οργανωτικό χάος που έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές αρκετών Άγγλων οπαδών, με το πόρισμα ανεξάρτητης Αρχής να ρίχνει όλη την ευθύνη στην UEFA, η οποία θα αποζημιώσει τώρα τους 19.618 οπαδούς των κόκκινων που είχαν εισιτήρια για τον αγώνα.

Ανεξάρτητη επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε έρευνα για το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα, όπως ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο, ότι η ευθύνη είναι της UEFA. Αυτή ήταν υπεύθυνη για το οργανωτικό χάος που υπήρξε, με οπαδούς της Λίβερπουλ να μένουν εκτός γηπέδου αν και είχαν εισιτήρια, σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Τα λέει όλα, άλλωστε, το γεγονός ότι ο τελικός άρχισε με 36 λεπτά καθυστέρηση τα λέει όλα, με τις συνθήκες να μην είναι καθόλου καλές και την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Ένα μεγάλο φιάσκο με λίγα λόγια, με τα ρεπορτάζ των Βρετανών τις προηγούμενες εβδομάδες να κάνουν λόγο για 2.500 μηνύσεις από οπαδούς της Λίβερπουλ προς την UEFA.

Έτσι, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να αποζημιώσει τους 19.618 οπαδούς της αγγλικής ομάδας που είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, επιστρέφοντας στον καθένα τα λεφτά που πλήρωσε για να το αποκτήσει. Οι τιμές των εισιτηρίων, υπενθυμίζουμε, ξεκινούσαν από τα 70 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 690.