Η UEFA ανέθεσε σε επιτροπή της να ερευνήσει όσα έγιναν πριν τον περσινό τελικό του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι πως η ευθύνη βαραίνει… την ίδια την UEFA, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.500 οπαδοί της αγγλικής ομάδας να προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον της.

Θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της περσινής σεζόν αλλά τελικά ήταν ένα φιάσκο, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε τραγωδία, αφού κινδύνεψαν ζωές πριν την έναρξη του παιχνιδιού λόγω όσων έγιναν με οπαδούς και αστυνομία, η οποία έκανε και χρήση δακρυγόνων.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι τελικός Champions League άρχισε με καθυστέρηση 36 λεπτών τα λέει όλα για τις συνθήκες που επικρατούσαν, με την αρμόδια επιτροπή της UEFA να μελετάει τα πάντα και να καταλήγει στο συμπέρασμα, όπως ανακοινώθηκε, ότι η ευθύνη βαραίνει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τα λάθος μέτρα ασφαλείας που πήρε.

Και από τη στιγμή που υπάρχει, πλέον, μια επίσημη παραδοχή για ό,τι έγινε, οι οπαδοί της Λίβερπουλ ξεσηκώθηκαν και περισσότεροι από 2.500 θα κινηθούν νομικά κατά της UEFA ζητώντας αποζημίωση για όσα έζησαν εκείνες τις στιγμές πριν την έναρξη του τελικού.