Τον περασμένο Οκτώβριο η Euroleague μέσω του CEO Μάρσαλ Γκλίκμαν είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επέκτασης στον αραβικό κόσμο έπειτα από συνάντηση που είχε γίνει στο Ντουμπάι, με τα ισπανικά ΜΜΕ να αναφέρονται τώρα στην πρόταση 150 εκατ. ευρώ που μάλλον θα απορριφθεί, τονίζοντας και τι προβλέπει αυτή η πρόταση.

Συγκεκριμένα, η El Mundo Deportivo κάνει λόγο για πρόταση ύψους 150 εκατ. ευρώ από το Ντουμπάι προς τη Euroleague. Ενα αστρονομικό, για τα δεδομένα του μπάσκετ, ποσό, το οποίο όμως αναμένεται να απορριφθεί από τις 13 ομάδες-μετόχους (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μακάμπι, Ζάλγκρις, Βιλερμπάν, Μπάγερν και ΤΣΣΚΑ).

H El Mundo Deportivo τονίζει ότι το Ντουμπάι προσφέρει αυτό το ποσό αλλά υπό τις εξής προϋποθέσεις: Πρώτον, μία ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παίρνει μέρος στη διοργάνωση. Δεύτερον, το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει το Final-4 το 2025 και το 2029. Τρίτον, να αυξάνονται κατά δύο οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, οπότε από τις 18 που είναι τώρα να γίνουν 28 σε πέντε χρόνια.

Προϋποθέσεις, καταλήγει η καταλανική εφημερίδα, που δεν αρέσουν στους μετόχους της Euroleague, οι οποίοι προσανατολίζονται στο να απορρίψουν την πρόταση 150 εκατ. ευρώ.