Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο πολύμηνης τιμωρίας είναι ο σέντερ φορ της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνεϊ. Ο άσος της ομάδας της Premier League, 3ος σκόρερ αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα Αγγλίας, πίσω από τους Χάρι Κέιν και Έρλινγκ Χάαλαντ, δήλωσε ένοχος σε πολλές από τις κατηγορίες περί παραβίασης των κανόνων περί στοιχηματισμού της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ δεν παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, αλλά ομολόγησε πως δεν ακολούθησε τους κανονισμούς και στοιχημάτισε παρανόμως χρήματα σε αγώνες ομάδων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Άγγλος επιθετικός πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας με πολύμηνο αποκλεισμό και όλα δείχνουν πως η «καμπάνα» θα πέσει πριν από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Κάπως έτσι το μέλλον του Τόνεϊ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αναμένεται να μπει στον… πάγο, πληγώνοντας τόσο τα σχέδια της Μπρέντφορντ, αλλά και της εθνικής Αγγλίας που ετοιμάζεται για τους αγώνες απέναντι στην Ιταλία και την Ουκρανία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024 τον επόμενο μήνα.

Να σημειώσουμε πως η FA είχε απαγγείλει 232 κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό του Άγγλου φορ την περίοδο 2017-2019, ο οποίος φέρεται να είχε στοιχηματίσει πολλάκις σε αγώνες ομάδων όπως η Γουίγκαν, η Πίτερμπορο και η Σκάνθορπ.

Ποτέ όμως σε παιχνίδι ομάδας που αγωνιζόταν ο ίδιος, αν κι αυτό δεν αναμένεται να τον… σώσει από έναν πολύμηνο αποκλεισμό από τα αγγλικά γήπεδα που προς το παρόν αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο τιμωρίας του επιθετικού της Μπρέντφορντ.