Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε τη Λιλ για την 24η αγωνιστική της Ligue 1 και φλέρταρε ακόμη και με την ήττα, αλλά στο 87′ ισοφάρισε σε 3-3 με τον Μπαπέ και στο 95′ πήρε τη νίκη με 4-3 χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει σκοράρει 22 φορές με αυτόν τον τρόπο από το 2017-18 κι έπειτα, έχοντας παράλληλα 40 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος με σουτ εκτός περιοχής σε αυτό το διάστημα, τουλάχιστον 20 περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στις 5 μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες.

Η ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την Παρί, αφού είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Μαρσέιγ (κύπελλο Γαλλίας) και Μονακό (πρωτάθλημα). Και παραλίγο να γίνουν τέσσερις, αφού η Λιλ ήταν μπροστά με 3-2 στο Παρίσι μέχρι και το 87ο λεπτό, όταν ο Μπαπέ έκανε το 3-3.

Ούτε η ισοπαλία, όμως, ήταν καλό αποτέλεσμα για τους Παριζιάνους, για τους οποίους τελικά ανέλαβε να καθαρίσει ο Μέσι, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ στο 95′ έγραψε το 4-3 και επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα του και στον προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ μετά την έντονη κριτική που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες.