Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν πρόκειται να… εξαφανίσει τα παπούτσια που φορούσε στο άλμα που έκανε και το οποίο ακύρωσε, ακριβώς εξαιτίας αυτών των παπουτσιών, η παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά θα τα βγάλει σε δημοπρασία με τα έσοδα να διατίθενται στα παιδιά της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σε μια συγκινητική κίνηση, η οποία επιβεβαιώνει και τον εκπληκτικό χαρακτήρα του, είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, αποδεικνύοντας πως όντως… ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ο Τεντόγλου είδε την παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού να του ακυρώνει το άλμα στα 8,40μ. που έκανε πριν μία εβδομάδα και το οποίο ήταν το καλύτερο στον κόσμο για φέτος, με τον ίδιο να δηλώνει σήμερα κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ότι «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή».

Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα παπούτσια τελικά θα το κάνουν το καλό, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής θα τα βγάλει σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά στην Τουρκία, η οποία ζει ένα ασύλληπτο δράμα λόγω του φονικού σεισμού.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Τεντόγλου.