Πριν λίγες μέρες ο Μίλτος Τεντόγλου, στο μίτινγκ του Τορούν, σημείωσε την κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2023, κάνοντας άλμα στα 8,40 μέτρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics) όμως ακύρωσε την επίδοση του γιατί τα παπούτσια που φορούσε, όπως υποστηρίζει, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση Black Panther των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Ο Μίλτος Τεντόγλου -με ανάρτησή του στο Instagram- δήλωσε «αηδιασμένος» με την απόφαση της World Athletics και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει που ακυρώνεται η επίδοσή του στα 8.40μ. «Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης, είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και… αυτά τα καρφιά εγκρίνονται» έγραψε.

Η ανάρτηση

«Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και για τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές. Θεωρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Δεν είναι μόνο άχρηστο στην πραγματικότητα, αλλά κάνει τα καρφιά βαριά και δυσκολεύει το τρέξιμο.

Ακυρώνουν την επίδοσή μου με 8.40 επειδή φοράω τα καρφιά της πρώτης εικόνας. Ενώ τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι δύο πρώτες εικόνες δείχνουν τα ίδια καρφιά αλλά είναι διαφορετικού χρώματος (BTW). Ελέγξατε τα καρφιά με τα οποία είχαν σημειωθεί τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ; Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδας σας με σχετική εμπειρία στο άθλημα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και… αυτά τα καρφιά εγκρίνονται! Και παράδοξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντιντόπινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπούτσια. Ο “μαύρος πάνθηρας” είναι πολύ δυνατός».

Δείτε το άλμα: